Audioblog
images/livelifetothemax.png
alpe d'huzes 5 en 6 juni 2013

Het nieuwe Team van Max

Laatst bewerkt op zaterdag 23 februari 2013

Voor het derde jaar nemen we deel aan Alp d’Huzes. In 2011 en 2012 onder de naam Team Gemco. Dit jaar onder de naam Team MAX. Helaas zonder de naamgever van het team. MAX overleed november 2012 aan een hersentumor. Onze opdracht is de strijd tegen kanker; wij nemen de berg en vragen aan jullie een bijdrage voor de strijd tegen kanker. Al het geld komt ten goede aan het KWF!

Op 6 juni 2013 beklimmen wij per fiets meerdere malen de Alpe d’Huez . Waarom? Om geld te verzamelen voor onderzoek naar kanker en zo uiteindelijk deze ziekte uit de wereld te helpen.

Iedereen heeft wel familie, vrienden of kennissen die hebben gestreden of moeten gaan strijden tegen deze duivelse ziekte. Samen kunnen we die ziekte uiteindelijk overwinnen.

Naamgever van ons team is MAX; hij maakte op zijn zesde jaar voor het eerste keer kennis met deze vreselijke ziekte. In 2004 kreeg hij een hersentumor. Hij ging het gevecht vol aan. Even leek hij te winnen. In 2010 keerde de duivel in zijn kop terug. Weer vocht hij terug en reed in 2011 en 2012 met een tumor ten grootte van een tennisbal de berg op. MAX moest in november 2012 het gevecht opgeven. Tot het laatste moment genoot hij van het leven. Zijn motto was:
                                           KEEP SMILING - KEEP DREAMING - KEEP LIVING 
Dit motto houden we in ere; samen strijden tegen kanker maar wel blijven genieten van het leven.

Ons team bestaat dit jaar uit 6 fietsers en een teamcaptain. Hier een korte introductie:

Team Captain Marius (stiefvader Max)

marius de groot - team maxGestart 2 jaar geleden vanuit Gemco met Team Gemco, directe aanleiding was het verhaal van (stief)zoon Max. Marius kwam als surfend op het evenement AD6/Opgeven is geen optie, het sprak hem direct aan. Het binnenhalen van zoveel mogelijk geld voor het KWF, dat is/was het doel. Niet zozeer voor Max, maar voor iedereen die er mee te maken krijgt. Zo is in de tussentijd de wachttijd voor een behandeling verdwenen. Doel van AD6 is om binnen 8 jaar van kanker een chronische ziekte te maken. Eerste jaar in 2011 dankzij sponsor Gemco en inzet van o.a. Max een hoog bedrag binnengehaald (65.000), in 2012 (met minder sponsorgeld) werd het 40.000 euro.
Dit jaar is Marius vrijwilliger bij AD6 en zal onze teamcaptain zijn. Hij wil de laatste rit naar boven meerijden op de fiets van Max en met het shirt wat Max van AD6 heeft gekregen.
Albie: Was vorige jaar ook van de partij. Reden om mee te doen is Max, doel is geld te verzamelen voor het KWF. HIV is dankzij gezamenlijke inspanningen ook een gewone ziekte geworden, dat moet met kanker ook kunnen.

Wijtze de Groot doneren >> (oom Max)
Eerste keer geholpen, vorig jaar erbij geweest en geholpen maar niet zelf mee gedaan (mijn vrouw Anneke liep mee voor team Gemco). Juni op de AD6 besloten zelf ook echt mee te willen doen. Reden is Max. 
 
 
 
 
 

Albie van Buel doneren >> (oom Max)
Was vorige jaar ook van de partij. Reden om mee te doen is Max, doel is geld te verzamelen voor het KWF. HIV is dankzij gezamenlijke inspanningen ook een gewone ziekte geworden, dat moet met kanker ook kunnen.
 
 
 
 
 
 
Eric Schauweart doneren >>
Max nog nooit persoonlijk ontmoet. Is natuurlijk ook bekend met de ziekte. Vrouw Karin werkt op afdeling oncologie. Hier krijgt hij regelmatig verhalen van mee. Eric vindt het een eer om mee te mogen doen.
 
 
 
 
 

Warner ten Kate doneren >>  (oom Max)
Kankerbestrijding en Max zijn voor Warner de redenen om mee te doen. Hij heeft AD6 voorgaande jaren gevolgd. Zoon Casper doet ook met Team Max mee en dochter Saskia rijdt met een ander team mee. Willem (vriend Saskia) reed al een keer in 2011 mee.
 
 
 
 
 

Peter van Beurden doneren >>
Dit jaar is kanker dicht bij gekomen: vrouw Monique kreeg borstkanker en gaat nu 6e chemokuur tegemoet, bleek zelf huidkanker te hebben en onlangs gehoord dat zijn zus ook borstkanker heeft. Max paar keer mee mogen maken en was onder de indruk van zijn instelling.
 
 
 
 
 

Casper ten Kate doneren >> (neef Max)
De benjamin van het team en neef van Max. Hij traint komende maanden in Johannesburg Zuid-Afrika. Niet  om de whereabouts controle van de dopingautoriteiten te ontlopen. Maar vanwege zijn werk.
images/logo_alpedhuzes_wnf.png